СЪОБЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ

Първа среща на Доркбот-София

5 април, понеделник, от 19 ч.

Галерия “Ирида” (ул.”Ген. Гурко” 27, тел: 981 83 45)

В началото бе Дъглас Репето, който създава Доркбот-Ню Йорк:
“ежемесечна среща на творци (саунд/изображение/каквото и да е), дизайнери, инженери, студенти и други заинтригувани хора от ню йорк които по един или друг начин имат отношение към създаването на електронно изкуство (в най-широкия смисъл на понятието)”

Доркбот-София

да правиш странни неща с електричество

От тази пролет и София се появи на световната карта на разпространение на проекта [доркбот] (http://dorkbot.org/) – наред с Лондон, Барселона, Лисабон, Гент, Линц, Ротердам, Сиатъл, Сан Франциско, Чикаго, Ню Йорк, Бахия, Мумбай, Мелбърн.

Доркбот-София се организира и координира от Рене Беекман в партньорство с галерия “Ирида” и “Електроразпределение – Столично” ЕАД.

Първата среща на Доркбот-София ще се състои на 5 април, понеделник, от 19 ч. в Галерия “Ирида”.

Всеки от участниците ще представи свои необичайни, изключително новаторски проекти, в които ел. енергията играе основна роля:

Иван Бачев представя “ре-контекстуална” обработка на mp3 файлове, съхранявани в компютъра с помощта на EI.

Боряна Драгоева запознава публиката със своите аутоботи “чат-партньори с изкуствен интелект собствено производство – за дълги разговори и тихи вечери”

Димитър Паскалев (от Блуба Лу) ще ни посвети в музиката за съраунд-саунд.

Всеки от артистите ще разполагат с приблизително 20 минути за своя проект, след което ще отговарят на въпроси от публиката. Общата продължителност на вечерта се очаква да бъде не повече от 2 часа.

Входът е свободен. Но за да подкрепим по някакъв начин представящите се във вечерта артисти, са въведени “доброволни дарения”, възлизащи на 3 лв. и предназначени единствено за презентиращите в съответната вечер. Сумата от 3 лв. е просто предложение. Всеки има право да дадете повече – колкото счете за подходящо, или пък колкото можете да си позволите.

Какво е Доркбот-София

Целта му е:

  • да даде на творци/програмисти/инженери възможност да чуят неформалното мнение на своите колеги
  • да се създаде форум за представяне на нови произведения на изкуството/технологии/ софтуер/ хардуер
  • да помогне в установяването и поддържането на сътрудничество между хора от различни професионални области и интереси
  • да ни даде на всички възможност да видим интересните неща, върху които работят нашите съседи

Участниците сами решават да участват.

Срещите на доркбот-софия по принцип са програмирани за вечерите на първия понеделник от всеки месец. За сезон Пролет 2004 са подготвени 3 срещи – през април, май и юни.

Повече подробности за проекта – http://dorkbot.org/dorkbotsofia или от Рене Беекман, тел. 088 8872524, ел. поща dorkbotsofia@dorkbot.org.