СЪОБЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ

Доркбот-София

да правиш странни неща с електричество

Трета среща на Доркбот-София

7 юни, понеделник, от 19 ч.

Галерия “Ирида” (ул.”Ген. Гурко” 27, тел: 981 83 45)

Вече се проведоха две много успешни срещи на Доркбот-София и ние се подготвяме за поредната трета среща, след която ще се разделим за лятото. Но не се отписвайте от мейлинг-листа – наесен отново подновяваме презентациите! Останете с нас, за да знаете къде и кога!

За третата ни среща ще имаме удоволствието отново да видим един добре познат участник – Иван Бачев, който този път ще представи своя “Еходистофон”. Еходистофонът е „инструмент” комбинация от „детски телефон” и „микрофония”. Целта му е да изследва свойствата на звука да „пътува” и да се „предава” в пространството. [http://nml.cult.bg/~bachev/echodistofon/]

Елате на доркбот да си сглобим и пробваме един ходистофон.

Вторият ни участник е Желко Терзиев, който ще онлайн сподели с нас лични и не толкова лични кратки съобщения (sms-и) на адрес http://195.24.42.60/. Като публикува в интернет всички кратки съобщения, които получава на мобилния си телефон, той поставя въпроса за границата между лично-публичното, отношението дистанция-близост, и най-вече за правото на собственост и на повторна употреба на лични данни.

Вече по традиция Доркбот-София започва в 19 ч. в Галерия Ирида.

Онези, които са пропуснали досегашните презентации, могат да видят снимки на адрес: http://dorkbot.org/dorkbotsofia/previously.html

Доркбот-София се организира и координира от Рене Беекман в партньорство с галерия “Ирида” и “Електроразпределение – Столично” ЕАД.

Какво е Доркбот-София

Целта на поректа:

  • да даде на творци/програмисти/инженери възможност да чуят неформалното мнение на своите колеги
  • да се създаде форум за представяне на нови произведения на изкуството/технологии/ софтуер/ хардуер
  • да помогне в установяването и поддържането на сътрудничество между хора от различни професионални области и интереси
  • да ни даде на всички възможност да видим интересните неща, върху които работят нашите съседи

Участниците сами решават да участват.

Срещите на доркбот-софия по принцип са програмирани за вечерите на първия понеделник от всеки месец. За сезон Пролет 2004 са подготвени 3 срещи – през април, май и юни.

Повече подробности за проекта – http://dorkbot.org/dorkbotsofia или от Рене Беекман, тел. 088 8872524, ел. поща dorkbotsofia@dorkbot.org.