СЪОБЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ

Доркбот-София
да правиш странни неща с електричество

Пета среща на Доркбот София

26 май, червъртък, от 19 ч.

the fridge (ул.”Овче поле” 122)

В началото бе Дъглас Репето, който създава Доркбот-Ню Йорк:
“Ежемесечна среща на творци (саунд/изображение/каквото и да е), дизайнери, инженери, студенти и други заинтригувани хора от Ню Йорк, които по един или друг начин имат отношение към създаването на електронно изкуство (в най-широкия смисъл на понятието)”

На 26ти май ще се проведе втората среща на Доркбот София за 2011 година.

Имаме удоволствието да видим Николай Манчовски, който ще ни разкрие историята зад сглобяването на един 3Д принтер. По образование е машинен инженер, но работи като софтуерен инженер.

Вторият ни участник е Стефан Дончев. Той е студент в магистърската програма “Дигитални изкуства” в Националната Художествена Академия в София. Стефан ще ни демонстрира проекта си Браузинг (Browsing), или как звучи един уебсайт.

Какво е това робот-следач на линия и защо е нужен на света, ще разберете от Йордан Стоянов. Той е студент втори курс в Техническия университет. Обича електрониката и механиката, има собствена лаборатория в къщи и е главният проектант на роботите в клуба по роботика към университета. Ще ни представи технологията зад тяхната разработка за робот-следач на линия. Всички, които искат да премерят сили с него, да носят своите следачи!

Този месец, среща на програмисти, дизайнери, инженери и хоби маниаци, ще се проведе на 26ти май в пространството на The Fridge на ул.”Овче поле” 122 от 19 ч.

Всеки който иска да участва в следващите срещи на Доркбот София, може да прати предложение на dorkbotsofia@dorktbot.org

Какво е Доркбот-София

Целта на поректа:

  • да даде на творци/програмисти/инженери възможност да чуят неформалното мнение на своите колеги
  • да се създаде форум за представяне на нови произведения на изкуството/технологии/ софтуер/ хардуер
  • да помогне в установяването и поддържането на сътрудничество между хора от различни професионални области и интереси
  • да ни даде на всички възможност да видим интересните неща, върху които работят нашите съседи

Срещите на Доркбот София ще се състоят през последната седмица от всеки месец. За пролетта на 2011 са подготвени три срещи – през април, май и юни.

Доркбот София се организира и координира от Рене Беекман, Албена Баева и Роботев в партньорство с the fridge.
Повече информация за проекта и презентаторите на: http://dorkbot.org/dorkbotsofia или от Рене Беекман, тел. 088 8872524, ел. поща dorkbotsofia@dorkbot.org.