СЪОБЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ

Доркбот-София
да правиш странни неща с електричество

шеста среща на Доркбот София

23 юни (четвъртък) от 19 ч.

the fridge (ул.”Овче поле” 122)

В началото бе Дъглас Репето, който създава Доркбот-Ню Йорк:
“Ежемесечна среща на творци (саунд/изображение/каквото и да е), дизайнери, инженери, студенти и други заинтригувани хора от Ню Йорк, които по един или друг начин имат отношение към създаването на електронно изкуство (в най-широкия смисъл на понятието)”

На 23ти юни ще е последната възможност преди лятото да видите три оригинални презентации на Доркбот София.

Имаме удоволствието да ви представим Емилиан Лалев, който ще ни демонстрира “Очила за сънища” – безжичен интерактивен сензор за фазите на съня. Той е студент по Когнитивна наука към НБУ и се стреми да обедини науката с неща, по-близки до ежедневието.

Следва група 10.11. Те са студенти в магистърската програма “Дигитални изкуства” в Националната Художествена Академия. 10.11 ще ни демонстрират технологията зад техния пърформанс ”Seat & Beat”, който ще може да видите през следващите месеци като част от програмата на фестивалите „Водна кула”, „Малък сезон” и „ДА фест”.

Специални гости на тази среща са група Sofar channel от Берлин. Това са американците Мара Голдуин и Максфилд Гасман. Те работят заедно от две години и тяхната сфера е музиката. Мара и Макс са в София, за да участват във фестивала „Водна кула”. За него ще направят своя звукова инстанция ”Теле-олтар” върху част от останки на Стара Сердика. Те ще вградят електронна мрежа, която ще създава звуци при допир от посетителите. Повече за проекта и какво ги е вдъхновило да го създадат ще разберем лично от тях на Доркбот София.

Този месец срещата на програмисти, дизайнери, инженери и хоби маниаци ще се проведе на 23ти юни в пространството на the fridge на ул.”Овче поле” 122 от 19 ч. Това ще е последната среща преди лятото, очаквайте ни отново през септември.

Всеки който иска да участва в следващите срещи на Доркбот София, може да прати предложение на dorkbotsofia@dorktbot.org

Какво е Доркбот-София

Целта на поректа:

  • да даде на творци/програмисти/инженери възможност да чуят неформалното мнение на своите колеги
  • да се създаде форум за представяне на нови произведения на изкуството/технологии/ софтуер/ хардуер
  • да помогне в установяването и поддържането на сътрудничество между хора от различни професионални области и интереси
  • да ни даде на всички възможност да видим интересните неща, върху които работят нашите съседи

Срещите на Доркбот София ще се състоят през последната седмица от всеки месец. За пролетта на 2011 са подготвени три срещи – през април, май и юни.

Доркбот София се организира и координира от Рене Беекман, Албена Баева и Роботев в партньорство с the fridge.
Повече информация за проекта и презентаторите на: http://dorkbot.org/dorkbotsofia или от Рене Беекман, тел. 088 8872524, ел. поща dorkbotsofia@dorkbot.org.