СЪОБЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ

Доркбот-София
да правиш странни неща с електричество

седмата среща на Доркбот София

29 септември (четвъртък) от 19 ч.

Червената къща (ул.”Л. Каравелов” 15)

Доркбот София се завръща на 29ти септември от 19:00ч. в Червената къща. Това ще е първата за сезона от ежемесечните срещи на програмисти, художници, дизайнери, инженери, и хоби маниаци.

Преди лятото видяхме хлебарката киборг на Валентин Николов, електрическият стол от пърформанса Свой/Чужд на Олег Мавроматти, и “теле-олтар” на Берлинското дуо Sofar channel, както и много други странни неща направени с електричество.

Този месец ще видим Кристиан Димитранов и неговия робот Бирко 1, който спечели конкурсът на Роботев “Ардуино в интернет”. Кристиан завършва Техническо училище за електронни системи тази година. Именно там се запознава с платформата на Ардуино, коята ползва за Бирко 1.

Мартин Пенев е завършил теология в Софийския университет а в момент той, както и Николета Бончева, следва “Дигитални изкуства” в Художествената академия. Съвместният им проект “01” е интерактивна инсталация, казват, че е тренировъчен симулатор за общуване. Тази работа беше представена за пръв път на Фестивал за дигитално изкуство ДА-Фест тази година.

Албена Баева и Петя Боюкова от Runabout project правят нови музикални инструменти, като работят с различни музиканти, писатели и техници и така създават своите пърформанси. На Доркбот ще представят акордеона Бержерон и интерактивния костюм, част от пърформанса “Експериментът Бержерон”.

Срещите на Доркбот София ще се състоят през последната седмица от всеки месец. За есента 2011 са подготвени три срещи – през септември, октомври, ноември.

Повече за презентаторите, както и архива за предишните срещи може да намерите на сайта ни: http://dorkbot.org/dorkbotsofia/.

Доркбот София се организира и координира от Рене Беекман, Албена Баева и Роботев в партньорство с Червената къща.

За повече информация:
имейл: dorkbotsofia@dorkbot.org
Рене Беекман тел. 088 887 25 24
Албена Баева тел. 088 686 11 02