СЪОБЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ

Доркбот-София
да правиш странни неща с електричество

осма среща на Доркбот София

27 октомври (четвъртък) от 19 ч.

Червената къща (ул.”Л. Каравелов” 15)

В началото бе Дъглас Репето, който създава Доркбот-Ню Йорк:
“Ежемесечна среща на творци (саунд/изображение/каквото и да е), дизайнери, инженери, студенти и други заинтригувани хора от Ню Йорк, които по един или друг начин имат отношение към създаването на електронно изкуство (в най-широкия смисъл на понятието)”

Заповядайте на 27ми октомври от 19:00ч. в Червената къща на Доркбот София – ежемесечната среща на програмисти, художници, дизайнери, инженери, и хоби маниаци.

Този месец ще видим Симеон Янчев и Михаил Врачански и техния съвместен проект Будилник GT. Двамата не обичат да чакат по спирките на градския транспорт. Вместо това предпочитат да се наспиват до последния възможен момент. Това е общото не само между Симеон и Михаил, но и между тях и проекта, който ще представят на Доркбот София #8. Будилникът, който те изобретяват, проверява в интернет кога автобусът, с който сутрин пътуват към работа или училище, ще бъде на спирката и ги буди в най-подходящия момент така, че да са на спирката точно преди автобусът да пристигне. Хитро нали?

Велика Прахова е завършила скулптора в Художествената академия и в момента следва пак там магистратура “Дигитални изкуства”. “Няма време за книги” е интерактивна инсталация, която критикува забързаното ни ежедневие. Това е книга, от която не можеш да почетеш нито ред. Как става това ще можем да разберем лично от авторката на проекта.

Третата презентация ще е изненада дори и за нас. Очакваме ви в четвъртък, 27ми октомври, в Червената къща на ул. Л. Каравелов № 15, зала “Пеша Николова”.

Срещите на Доркбот София се състоят през последната седмица от всеки месец. За есента на 2011 са подготвени три срещи – през септември, октомври и ноември. Повече за презентаторите, както и архив на предишните срещи може да намерите на сайта ни: http://dorkbot.org/dorkbotsofia/.

Какво е Доркбот-София

Целта на поректа:

  • да даде на творци/програмисти/инженери възможност да чуят неформалното мнение на своите колеги
  • да се създаде форум за представяне на нови произведения на изкуството/технологии/ софтуер/ хардуер
  • да помогне в установяването и поддържането на сътрудничество между хора от различни професионални области и интереси
  • да ни даде на всички възможност да видим интересните неща, върху които работят нашите съседи

Срещите на Доркбот София ще се състоят през последната седмица от всеки месец. За пролетта на 2011 са подготвени три срещи – през април, май и юни.

Всеки който иска да участва в следващите срещи на Доркбот София, може да прати предложение на dorkbotsofia@dorktbot.org

Доркбот София се организира и координира от Рене Беекман, Албена Баева и Роботев в партньорство с Червената къща.

За повече информация:
имейл: dorkbotsofia@dorkbot.org
Рене Беекман тел. 088 887 25 24
Албена Баева тел. 088 686 11 02