След дълго прекъсване на срещите, Доркбот София се завръщат. Рене Беекман заедно с екипа на Роботев поемат инциативата по организирането. Първата от ежемесечните срещи на програмисти, дизайнери, инженери и хоби маниаци ще се проведе на 28 април в пространството на the fridge на ул.”Овче поле” 122 от 19 ч.

На първата ни за 2011 година среща ще имаме удоволствието да видим Ангел Петков от Кинетик. Той е художник, който изработва кинетични скулптори. Те са задвижвани от електричество, а понякога и контролирани от публиката. Той ще ни разкаже малко повече за това, как работят тези подвижни скулптори.

Вторият ни участник е Валентин Николов. Валентин има докторска степен по роботика. Занимава се с електроника и програмиране. Той ще ни представи темата „Киборги – митове или реалност”. По време на своята презентация ще ни покаже някой от проектите по биороботика, над които работи, един от които е хлебарка киборг.

Третият презентатор е един от организаторите Симено Янчев. Той ще говори на тема „Електроника и електричество за постигане на политически цели”. Той ще ни представи работата си по критическия пърформанс на руския художник бежанец Олег Мавромати. За да провери общественото мнението по въпроса и нагласите към модерното изкуство, Мавроматти създава онлайн пърформанса “Свой/Чужд

Срещите на Доркбот София ще се състоят през последната седмица от всеки месец. За пролетта на 2011 са подготвени три срещи – през април, май и юни.

Доркбот София се организира и координира от Рене Беекман и Албена Баева
в партньорство с the fridge и Роботев.

the fridge logo Robotev logo