Последната среща преди лятото на Доркбот София ще се проведе на 23ти юни от 19ч. в The Fridge на ул.”Овче поле” 122.

Ще имаме удоволствието да ви представим проектът на Емилиан Лалев “Очила за сънища”. Това е безжичен интерактивен сензор за фазите на REM съня, който отчита безконтактно движението на клепачите по време на съня с бързи очни движения. Сигналът се обработва безжично от компютър и е възможно компютърът на свой ред да изпрати сигнал в реално време на потребителя през същите очила, с цел да го събуди, за да си спомня съня, или да се ползва с различни други експериментални приложения.

“Очила за сънища” @Доркбот София, 2011

Групата 10.11 от Художествената Академия в София ще ни разкаже за работата си над пърформънса “Seat&Beat”, който ще може да видите през следващите месеци като част от програмата на фестивалите „Водна кула”, „Малък сезон” и „ДА фест”.

Група 10.11 @Доркбот София, 2011

Специални гости на тази среща са група Sofar channel от Берлин. Това са американците Мара Голдуин и Максфилд Гасман. Те работят заедно от две години и тяхната сфера е музиката. Мара и Макс са в София, за да участват във фестивала „Водна кула”. За него ще направят своя звукова инстанция ”Теле-олтар” върху част от останки на Стара Сердика. Те ще вградят електронна мрежа, която ще създава звуци при допир от посетителите. Повече за проекта и какво ги е вдъхновило да го създадат ще разберем лично от тях на Доркбот София.

Доркбот София се организира и координира от Рене Беекман и Албена Баева
в партньорство с the fridge и Роботев.

the fridge logo Robotev logo