Доркбот София се заврна след приятна лята почивка на 29ти септември от 19:00ч. в „Червената къща”.

Видяхме роботът, който носи бира. Той ни беше представен от неговия създател Кристиан Димитранов. Освен от интерсния проект и бъдещето му развитие (робот, който сам налива бира и после я носи), публиката беше силно заинтересована, дали Кристиан е имал 18 години, когато е започнал да работи над тази задача. Оказа се, че е имал, току-що навършени и че това е бил дипломният му проект за завършване на училище. Браво! Чакаме с нетърпение подобрението на “Бирко 1″.

“Бирко 1″ @Доркбот София, 2011

Албена Баева и Петя Боюкова от Runabout project демонстрираха своя дигитален акордеон и прилежащия към него костюм. Този първи прототип цели да намери един обединяващ елемент за импровизация между различните видове изкуство – танц, визия и звук. Проекта се казва “Експериментът Бержерон”. Авторите обещаха продължение.

Албена Баева и Петя Боюкова @Доркбот София, 2011

За комуникация с непознато извънземно същество разсъждаваха Николета Бончева и Мартин Пенев. Техният проект “01″ представлява, черен колос подобно на артефакта от “2001: Космическа Одисея”, който си общува с малка черна кутийка. Проектът може би е закъснял с 10-ина години, но пък и колосът от филма не говореше.

Мартин Пенев и Николета Бончева @Доркбот София, 2011

Специално благодарим на Иван Пейков, който направи тези и още много други хубави снимки от седмата среща, както и на Червената къща за това, че намери място за нас в последния момент. Повече снимки на срещата може да видите на фейсбук страницата ни.

Доркбот София се организира и координира от Рене Беекман и Албена Баева
в партньорство с Роботев и „Червената къща - Център за дебат и култура“.

Robotev logo The Red House logo