Заповядайте на 27ми октомври от 19:00ч. в Червената къща на Доркбот София – ежемесечната среща на програмисти, художници, дизайнери, инженери, и хоби маниаци.

Този месец ще видим Симеон Янчев и Михаил Врачански и техния съвместен проект Будилник GT. Двамата не обичат да чакат по спирките на градския транспорт. Вместо това предпочитат да се наспиват до последния възможен момент. Това е общото не само между Симеон и Михаил, но и между тях и проекта, който ще представят на Доркбот София #8. Будилникът, който те изобретяват, проверява в интернет кога автобусът, с който сутрин пътуват към работа или училище, ще бъде на спирката и ги буди в най-подходящия момент така, че да са на спирката точно преди автобусът да пристигне. Хитро нали?

Будилник GT @Доркбот София, 2011

Велика Прахова е завършила скулптора в Художествената академия и в момента следва пак там магистратура “Дигитални изкуства”. “Няма време за книги” е интерактивна инсталация, която критикува забързаното ни ежедневие. Това е книга, от която не можеш да почетеш нито ред. Как става това ще можем да разберем лично от авторката на проекта.

“Няма време за книги” @Доркбот София, 2011. Снимка: Иван Пейков

Третата презентация ще е изненада дори и за нас. Очакваме ви в четвъртък, 27ми октомври, в Червената къща на ул. Л. Каравелов № 15, зала “Пеша Николова”.

Срещите на Доркбот София се състоят през последната седмица от всеки месец. За есента на 2011 са подготвени три срещи – през септември, октомври и ноември. Повече за презентаторите, както и архив на предишните срещи може да намерите на сайта ни: http://dorkbot.org/dorkbotsofia/.

Доркбот София се организира и координира от Рене Беекман и Албена Баева
в партньорство с Роботев и „Червената къща - Център за дебат и култура“.

Robotev logo The Red House logo