Доркбот Варна, 2012

На 12. 05., събота, от 14 ч. Доркбот София ще организира първата едиция на Дoркбот Варна специално за фестивал за съвремнно изкуство “Con.tempo”. Доркбот Варна №1 ще гостува на „Hello World“ в „Темпорари спейс“ (ул. Марко Балабанов 21, Варна). По време на Доркбот Варна №1, ще можете да разберете повече за технологията зад работите на младите автори.

По време на Доркбот Варна №1, ще можете да разберете повече за технологията зад работите на Яна Крачунова, Мартин Пенев, Стефан Дончев, Албена Баева, Николета Бончева и Нели Борисова. Кратки презентации от всеки един от младите автори ще ви запознаят с индивидуалните проблеми и технически решения, част от интерактивните инсталации “Like Бомба”, “Бутон”, “Изтриване”, “Да свириш на художник”, “Destination” и “Казан балон, спукан камък”.

„Hello World“ е първата групова изложба, извън НХА, на младите автори, завършили магистърската програма по дигитални изкуства. Самата програма, която е първа по рода си у нас, стартира през 2008 г. Четири години по-късно в изложбата „Hello World“ е представено ново поколение – професионално обучени в работа с дигитални медии – художници. Изложбата е представена в рамките на фестивал за съвременно изкуство „Con.tempo“. Откриването на изложбата във Варна е на 11.05 от 20 ч. в “Темпорари спейс”, ул. Марко Балабанов 21.

Изложбата се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“, Национална художествена академия, Роботев и “Con.tempo”.

Доркбот София е ежемесечна неформална среща на програмисти, художници, дизайнери, инженери и хоби маниаци. Темите на срещите лесно преминават границите между технологията, изкуство и културата. Пълен архив на предишните срещи можете да намерите на http://dorkbot.org/dorkbotsofia.

Доркбот София се организира и координира от Рене Беекман и Албена Баева.

Contempo 2012-04 Robotev logo

За повече информация: Доркбот София hello@dorkbotsofia.org тел. +359 88 887 2524 http://dorkbot.org/dorkbotsofia.