Последната среща на Доркбот София преди лятото ще се проведе на 28 юни от 19ч. в Червената къща на “Любен Каравелов” 15 в зала “Пеша Николов”. Наши гости ще са Нели Борисова, Веселин Георгиев и Иво Моравски.

Нели Борисова е художничка. Тази година завършва магистърка програма “Дигитални изкуства” в Националната художествената академия. Тя ще разкаже за своя проект “Хвърлен балон, спукан камък”, който бе част от изложбата “Hello World” в галерия “Васка Емануилова”. Повече за сапунените балони, китайските играчки и проблемите свързани с тях очакваме да научим на Доркбот #11.

“Хвърлен балон, спукан камък” @Доркбот София, 2012

Веселин Георгиев е програмист по професия. От четири години се занимава с хоби роботика и собствени проекти в сферата. Доставя му удоволствие да човърка и да учи нови неща. Той ще разкаже как хоби роботиката може да помогне на една коледна звезда да стане червена. Ако някой се е опитвал да отглежда това капризно растение сигурно ще има много въпроси към Веселин.

Иво Моравски се занимава с информационни технологии от около 15 години, а с хоби електроника и Ардуино – едва от около месец. Открива, че хоби електрониката е много лек и приятен начин да реализира различни идеи. При това заниманието е интересно и за двамата му по-големи сина. Ще ни представи Hex Clock или шестнайсетичен часовник на основата на Ардуино. Какво е общото между този проект и Лорд Ветринари на Тери Прачет очакваме да разберем с нетърпение следващия четвъртък.

Доркбот София се организира и координира от Рене Беекман и Албена Баева
в партньорство с Роботев и „Червената къща - Център за дебат и култура“.

Robotev logo The Red House logo